maanantai 13. toukokuuta 2013

MITEN TÄHÄN OIKEIN TULTIIN?!

Opettajan ammatti

...ei ole koskaan ollut haaveissani, mutta näköjään kaikkea sattuu, kun tarpeeksi kauan elää...

On minulle joskus ehdotettu opettajan ammattia - olin muutama vuosikymmen sitten vierailemassa jonkun isosisarukseni rippileirillä, kun siellä eräs henkilö, joka oli itse opettaja, sanoi minulle, että minusta voisi tulla hyvä opettaja, koska olen niin vakava! En tiedä oliko hän tosissaan, mutta hymähdin vain ja mietin omissa ajatuksissani, että en ikinä...

Ylioppilaaksi tultuani opiskelin pari ammattia ja aloitin työelämän. Haaveilin kielten opiskelusta ja pääsinkin Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan suomea ja englantia, mutta peruin paikan, koska en pitänyt itseäni silloin pilkunviilaajana enkä tosiaan halunnut opettajaksi.

Aika työelämässä oli opettavaista ja antoisaa, sairaanhoitajana ja viittomakielentulkkina, mutta sitten kaipasin jotain uutta haastetta ja vaihtelua. Nuoruuden haave nousi pintaan ja hakeuduin opiskelemaan ruotsia, koska se on mielestäni kaunis kieli ja olin muutaman vuoden kulkenut Ruotsin Pajalassa töissä. Lukioruotsini oli kaivettu pölyjen keskeltä ja tuunattu kuntoon!

Oulun yliopisto ja parikymmentä vuotta nuoremmat opiskelukaverit tuntuivat yhtä luonnollisilta kuin pipo päässä talvella. En edelleenkään aikonut opettajaksi, mutta niin siinä vain kävi, että lopulta ajattelin, miksi ei. Tästä lisää tuonnempana.

Valmistuin filosofian maisteriksi 2012 ja seuraavan vuoden alussa laitoin hakupaperit Oulun seudun ammattikorkeakoulun Ammatilliseen opettajakorkeakouluun ja pääsin jopa sisään! Opiskelen e-APE-ryhmässä, jossa APE I-opinnot (ammattipedagogiikka) opiskellaan 4 lähipäivän ja 7 virtuaali-istunnon aikana.



  • Kerron tässä blogissani näistä opinnoistani ja matkastani kohti ammatillista opettajuutta, josko minusta sittenkin tulisi opettaja. Blogitekstit on kirjoitettu vuoden 2013 aikana joko lähiopetuspäivien tai virtuaali-istuntojen jälkeen ja sisältävät pohdintaa niin opittavista teemoista kuin muistakin mielen päällä olleista asioista.

kuva: M.Rantapää






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti